Tussock Jumper Malbec

Tussock Jumper on kansainvälinen viinimerkki, jonka viinit on valikoitu eri puolilta maailmaa. Tussock Jumperin viiniasiantuntijat etsivät sopivia viinitiloja ja viinejä, jotka pullotetaan paikallisesti, mutta myydään yhteisen kansainvälistä laatua edustavan merkin alla. Jokaista viiniä edustaa paikallinen eläin – punaisessa jumper-villapaidassa!

Argentiinan ylängöllä viiniköynnökset nauttivat runsaasta auringosta, mutta mukavan viileistä öistä. Sopivan ravinneköyhässä hiekkaisessa savimaassa köynnökset tuottavat tiivisaromisia makeita rypäleitä houkutellakseen lintuja. Mikäli poimijat ehtivät kuitenkin ensin, pullotetaan valmis viini vasta kypsyttyään 3kk ajan amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Täyteläisen rubiininpunaisen viinin tuoksu on hilloisen hedelmäinen: uhkean kirsikan ja kypsän luumun ja vadelmien lisäksi siitä voi erottaa mokkakahvia ja minttusuklaata. Suussa kuiva, keskihapokas ja keskitäyteläinen makumaailma täydentyy vielä mustapippurilla, ja lempeät tanniinit kuivattavat tyylikkäästi marjaista jälkimakua. Viini on monipuolinen ruoan kumppani ja täydentää mukavasti vaikkapa, lihatäytteistä pizzaa, grillattuja lihoja ja makkaroita, burgereita sekä muita helpon kesäisiä mutta tuhteja herkkuja.

Vihreä valinta
Ympäristövastuullinen pakkaus

Kasvuympäristö

650 metriä merenpinnan yläpuolella Cauceten alueella Argentiinassa Malbec nauttii ylängön auringosta ja sopivasti ravinneköyhästä hiekkaisesta savimaastaan

Valmistus

Maaliskuussa käsin poimittavat rypäleet toimitetaan ripeästi viinimöön puristettavaksi ja käytettäväksi. Viinin annetaan kypsyä 3 kk ajan osaksi amerikkalaisissa, osaksi ranskalaisissa tammitynnyreissä ennen pullotustaan ja liittymistään osaksi Tussocin kansainvälistä viiniperhettä.

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Luumuinen ja mustaherukkainen

Maku

Keskitäyteläinen ja lempeän tanniininen

Ruokasuositus

Grilliruokien ja mietojen juustojen kanssa

Juusto
Lammas
Liha
Maa
Argentiina
Alue
San Juan
Tuottaja
Tussock Jumper
Appellaatio
San Juan
Rypälelajike
100% Malbec
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Sokeripitoisuus
5,00 g/l
Happopitoisuus
5,10 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekapseli
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »