Lunar Apogé Côtes du Rhône

Persoonallinen viini biodynaamiselta perhetilalta / Vuoden Viinit 2021 -pronssipalkinto!

Sisarukset Fabien ja Magali johtavat yhdessä 4. sukupolven perhetilaansa Roquemauressa Côtes du Rhônen viinialueella. Heidän viinitarhojaan on hoidettu jo pitkään luonnonmukaisesti: heidän isänsä ansaitsi luomusertifikaatin jo vuonna 1997 ja sisarusten johdolla tila muutettiin täysin biodynaamiseksi. Vuonna 2009 Demeter-sertifioitu tila kukoistaa, ja viinien persoonallinen laatu kertoo kasvien hyvinvoinnista.

Luonnonhiivoin käyneet Grenache (50%), Syrah (25%), Mourvèdre (15%) ja Cinsault (10%) muodostavat yhdessä muhevan maanläheisen kokonaisuuden, joka säestää luonteikkaasti lihapiirakat, lihaisat pastat, sienirisotot ja haudutetut lihapadat.

Aavistuksen tiileen taittavan punaviinin tuoksu on runsas ja rehevän maalaismainen: Siitä voi aistia kirsikkaa, orvokkia, lakritsia, mustapippuria, keitettyjä vihanneksia ja nahkaa.  Suussa kuiva viini jatkaa runsaan mutta hellän marjaisella maulla, jota elävöittävät miellyttävä hapokkuus ja maltilliset kypsät tanniinit. Keskitäyteläinen kokonaisuus on persoonallinen ja tasapainoinen: luonteikas maalaismaisen herttainen viini, josta teollinen kliininen tuotanto on kaukana.

Luomu
Biodynaaminen tuote

Kasvuympäristö

AC Cotes du Rhone, Ranska

Valmistus

Luonnonhiivoin käyneet Grenache (50%), Syrah (25%), Mourvèdre (15%) ja Cinsault (10%) muodostavat yhdessä muhevan maanläheisen kokonaisuuden.

Väri

Tiilenpunainen

Tuoksu

Tuoksussa kirsikkaa, orvokkia, lakritsia, mustapippuria, keitettyjä vihanneksia ja nahkaa.

Maku

Suussa kuiva viini jatkaa runsaan, mutta hellän marjaisella maulla, jota elävöittävät miellyttävä hapokkuus ja maltilliset kypsät tanniinit.

Ruokasuositus

Lihapiirakat, lihaisat pastat, sienirisotot ja haudutetut lihapadat.

Kana
Liha
Pasta
Porsas
Maa
Ranska
Alue
Rhône
Tuottaja
Domaine des Carabiniers
Appellaatio
AC Cotes du Rhone
Rypälelajike
Grenache (50%), Syrah (25%), Mourvèdre (15%) ja Cinsault (10%)
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Sokeripitoisuus
3,00 g/l
Happopitoisuus
5,00 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Domaine des Carabiniers Lunar Apogé Côtes du Rhône
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »