Louis Latour Côte De Beaune Villages

Keskitäyteläinen, jo hieman kehittynyt laatuburgundi “slow foodin” ystävälle

Maison Louis Latour on yksi Burgundin innovatiivisimmista tuottajista, jolla on yli 2 vuosisadan kokemus Burgundin historiallisesta viinintuotannosta. Vuonna 1797 perustettu Maison Louis Latour jatkaa yhä perheyhtiönä, nyt jo 11. sukupolvessa. Kansainvälistä mainetta nauttiva perhe valmistaa viinejä lukuisilla Burgundin ala-alueilla huolehtien rakkaan seutunsa kestävästä kehityksestä sekä arvokkaista perinteistä. Perheen viinitarha tarjoaa joka vuosi viinejä, jotka edustavat paitsi poikkeuksellista terroiriaan, myös Louis Latourin nimeen liitettävää mahtavaa laatua ja tinkimätöntä eleganssia.

Historiallisen viinitalon taattua laatua. Côte de Beaunen Village-luokitelluilta tarhoilta käsinpoimitut Pinot Noir -rypäleet on käytetty viineiksi perinteisissä avoastioissa, jonka jälkeen ne ovat saaneet kehittyä 10-12 kk ajan osittain teräs-, osittain uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä.

 Jo muutaman vuoden ajan pulloissa edelleen kehittynyt viini on nyt herkullisessa vaiheessa ja tarjoaa gastronomisen parin haudutetuille liha- ja kasvispadoille, joiden yrttisyys ja hapokkuus täydentyy viinin hieman jo syksyisillä aromeilla. Loistava myös sieniruoille sekä kermakastikkeille!

 Viini kehittynee edelleen edukseen seuraavat 3-5 vuotta.

Vegaaninen
Vihreä valinta

Kasvuympäristö

CCôte de Beaune Villages -apellaatio käsittää 16 kylää, ja sen alla valmistetaan ainoastaan punaviinejä. Village -luokitus on AC Bourgognea arvokkaampi. Louis Latour valikoi rypäleensä tähän viiniin usealta laadukkaalta Village -tarhalta.

Valmistus

Käsinpoimitut Pinot Noir -rypäleet Village-tarhoilta, käyttäminen avoastioissa, kypsytys 10-12kk osittain uusissa ranskalaisissa tynnyreissä, osin terästankeissa.

Väri

Kevyt, reunoiltaan jo hieman kehittyneen värinen rubiini

Tuoksu

Kutsuva: vadelmaa, mustikkaa ja ruusunmarjaa täydentävät syksyllä maahan pudonnut oksa, häivähdys puolukkajugurttia sekä seetripuu

Maku

Kuiva, ilmavan hapokas, keskitäyteläinen ja monipuolisen aromikas. Toistaa tuoksun jo hieman syksyisen marjaiset aromit. Tanniinit ovat tarttuvat mutta kohtuulliset ja jo hieman pehmentyneet.

Ruokasuositus

Gastronominen ja laadukas village-tason burgundy sopii keskitäyteläisiin, hapokkuutta vaativiin ruokiin kuten pitkään haudutettuihin patoihin (liha tai kasvis) ja keskivoimakkaille paistoksille kuten schnitzel -tyyppiset leikkeet. Aromeiltaan erityisesti sienet ja yrtit nauttivat tämän viinin seurasta.

Juusto
Kasvis
Liha
Maa
Ranska
Alue
Bourgogne
Tuottaja
Maison Louis Latour
Appellaatio
AC Cotes De Beaune Villages
Rypälelajike
100% Pinot Noir
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Sokeripitoisuus
0,10 g/l
Happopitoisuus
5,30 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Louis Latour Côte De Beaune Villages
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »