Château Grand Ormeau

Lalande de Pomerolin taikuutta

Château Grand Ormeau: Harvinainen ja haluttu.

Château Grand Ormeau tai Lalande de Pomerolin taikuutta… Tämä viini on tunnettu yli 2 vuosisdan takaa. Viini mainitaan jo FERET-painoksessa vuodelta 1874, ja se kuuluu ensimmäisille crus Bourgeoisille ja Crus Artisansille. 1900-luvulta alkaen se on kuulunut alueen parhaimpien viinien joukkoon ja nimensä puolesta se tunnetaan vieläkin paremmin nimenomaan Pomerolina. Château Grand Ormeau sijaitsee vain kivenheiton päässä Pomerolin arvostetuista viinitarhoista. Château Grand Ormeau -viinien eleganssi ja voima eivät eroa arvostettujen naapureidensa Lalande de Pomerol -alueen viinien laadusta.

Jalava, kelttiläinen anteliaisuuden symboli, on aina liitetty viiniin. Saksalaiset pitivät sitä pyhänä, naisellisena puuna, joka liittyi maskuliiniseen tuhkaan. Puu on tavallisesti liitetty Bacchukseen, koska sitä käytettiin viininjumalan palvomiseen ja viiniköynnösten kasvattamiseen – jalavasta tehtiin viinitarhan pylväitä. Länsimaissa keskiajalla kunnioitettuja jalavapuita istutettiin tyypillisesti "marttyyrikuolemille omistettujen" kirkkojen edessä olevalle aukiolle, ehkä niiden verenpunaisen mahlan vuoksi. He tarjosivat kohtaamispaikan messun jälkeen ja paikan kaksintaisteluille; oikeutta palvelivat myös tuomarit ja asianosaiset jalavan varjossa. 

Kuten kaikki hienot viinit, Lalande de Pomerol on dekantoitava täyden nautinnon saavuttamiseksi. Suut täyttävistä, runsaista ominaisuuksistaan ​​täysin nauttiminen vaatii kärsivällisyyttä. Tämä viini paljastaa harmoniansa, tasapainonsa ja monimutkaisuutensa ajallaan. Viini on erinomainen punaisen lihan, riistan ja persoonallisten juustojen kanssa. Pitkään kypsynyt CH GRAND ORMEAU on täysin omistettu suomalaiselle kuluttajalle, joka haluaa löytää perinteisiä, elegantteja ja hienoja viinejä.

 Viinilehti 4****

Kasvuympäristö

Savimaista maaperää, jossa on rautakerrosaineita, mikä johtaa monimuotoiseen punaviiniin, jolla on paljon tuoretta makua.

Valmistus

Rypäleiden sadonkorjuu: Käsin poiminta, minkä jälkeen perusteellinen lajittelu Viininvalmistus: Lämpökontrolloiduissa ruostumattomassa teräs- ja puusäiliöissä, joiden keskimääräinen tyhjennysaika on 3 viikkoa. Osa viineistä käy läpi malolaktisen käymisen tynnyreissä. Muut pysyvät säiliöissä, kunnes ne siirretään tynnyreihin. Kypsytys: 13-16 kuukautta tynnyreissä vuosikerrasta riippuen. Viinit kypsytetään ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 30 % uusitaan vuosittain. Viinit suodatetaan kevyesti ennen pullotusta. Useiden valintaprosessien jälkeen valmistetaan kaksi kaupallisesti saatavilla olevaa viiniä: Château Grand Ormeau's Grand Vin ja sen Second Vin, jonka nimi on Cuvée Chevalier. Tavoitteena on tuottaa näin Grand Ormeaun parhaita viinejä.

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Täyteläinen, runsas, herkullisen hedelmäinen

Maku

Harmoninen, tasapainoinen ja monimuotoinen, kauniiden pehmeiden tanniinin sävyttämä täynnä mehukkaita maukkaita hedelmiä

Ruokasuositus

Viini on erinomainen punaisen lihan, riistan ja persoonallisten juustojen kanssa.

Juusto
Liha
Nauta
Riista
Maa
Ranska
Alue
Bordeaux
Tuottaja
Château Grand Ormeau
Appellaatio
AC Lalande de Pomerol
Rypälelajike
80 % Merlot, 10 % Cabernet Franc, 10 % Cabernet Sauvignon
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Sokeripitoisuus
2,90 g/l
Happopitoisuus
4,50 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Chateau Grand Ormeau
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »