Kasvuympäristö
Maailman eleganteimmat sauvignon blancit saadaan Sancerresta, ”Sauvignon Blancin kuningaskunnasta” Loiren mutkassa Ranskan keskellä. Vaikka alueelta on miltei 500 kilometriä nykyiseen meren rantaan, on sen ainutlaatuinen maaperä muodostunut muinaisen meren ansiosta. Kalkki- ja piikivi savisessa ja kivenmurikkaisessa maaperässä ovat muinaisten eliöiden jäänteitä, joita Sancerren kukkulajono sisältää erityisen runsaasti. Alueen sauvignon blancit ovat erityisen hienostuneita ja mineraalipitoisia.
Valmistus
Tertut on siirretty tarhalta välittömästi viinimöön, jossa ne on hellästi puristettu pneumaattisella tekniikalla. Viinit ovat käyneet 7-15 päivän ajan lämpökontrolloiduissa terästankeissa, jonka jälkeen ne ovat saaneet levätä vähintään 6 kuukauden ajan hienosakkansa päällä ennen blendaustaan ja seuraavana keväänä tapahtunutta pullotustaan.
Väri
Keskivaalea sitruunan keltainen
Tuoksu
Herukanlehti, tomaatinlehti, persikka, kuivattu omena
Maku
Kuiva, keskitäyteläinen, pullean hedelmäinen, ryhdikkään hapokas, tiivis, pitkä
Ruokasuositus
Ahvenfileet voikastikkeessa yrttilisukkeella, vuohenjuustopiirakka, jättikatkaravut ja hummeri
- Maa
-
Ranska
- Alue
-
Loire
- Tuottaja
-
J de Villebois
- Appellaatio
-
AC Sancerre
- Rypälelajike
-
100% Sauvignon Blanc
- Alkoholipitoisuus
-
13,00 %
- Sokeripitoisuus
-
2,09 g/l
- Happopitoisuus
-
4,30 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Ravintolamyynti