J de Villebois Sancerre

J. de Villebois Sancerre 2019 - sauvignonin eleganssia!

J. de Villebois on Loiren laaksoon ja sauvignon blanciin erikoistunut viinitalo, jolla on viinitarhoja niin Sancerressa, Tourainessa kuin Pouilly-Fuméssakin. Alun perin ranskasta lähtöisin oleva Villeboisin suvun jälkeläinen Joost de Willebois palasi Miguela vaimoineen juurilleen ja vuonna 2004 osti vanhan viinitilan, jolle ei suvun sisältä löytynyt jatkajaa. Pienen ystäväjoukon voimin he ovat sittemmin laajentaneet toimintaansa ja tuottavat nyt kokoelman elegantteja, perinteikkäitä Loiren alueiden sauvignoneja.

Keskivaalean sitruunankeltaisen viinin tuoksu on hieman pidättyväinen mutta erittäin elegantti. Siitä voi aistia miellyttävää lajikkeelle tyypillistä herukkaisuutta ja tomaatinlehteä, kypsästä sadosta kertovaa persikkaa ja kypsytyksessä syntynyttä kuivattua omenaa. Suussa viini on kuiva mutta pullean hedelmäinen: persikka ja kuivattu makea omena saavat ryhtiä runsaasta hapokkuudesta, ja keskitäyteläinen kokonaisuus on tiivis ja todella pitkä. Elegantti viini on klassinen tyyliesimerkki perinteikkään viinialueen huolellisesta viinin viljelystä ja valmistuksesta.

91p. James Suckling 

 

Vegaaninen

Kasvuympäristö

Maailman eleganteimmat sauvignon blancit saadaan Sancerresta, ”Sauvignon Blancin kuningaskunnasta” Loiren mutkassa Ranskan keskellä. Vaikka alueelta on miltei 500 kilometriä nykyiseen meren rantaan, on sen ainutlaatuinen maaperä muodostunut muinaisen meren ansiosta. Kalkki- ja piikivi savisessa ja kivenmurikkaisessa maaperässä ovat muinaisten eliöiden jäänteitä, joita Sancerren kukkulajono sisältää erityisen runsaasti. Alueen sauvignon blancit ovat erityisen hienostuneita ja mineraalipitoisia.

Valmistus

Tertut on siirretty tarhalta välittömästi viinimöön, jossa ne on hellästi puristettu pneumaattisella tekniikalla. Viinit ovat käyneet 7-15 päivän ajan lämpökontrolloiduissa terästankeissa, jonka jälkeen ne ovat saaneet levätä vähintään 6 kuukauden ajan hienosakkansa päällä ennen blendaustaan ja seuraavana keväänä tapahtunutta pullotustaan.

Väri

Keskivaalea sitruunan keltainen

Tuoksu

Herukanlehti, tomaatinlehti, persikka, kuivattu omena

Maku

Kuiva, keskitäyteläinen, pullean hedelmäinen, ryhdikkään hapokas, tiivis, pitkä

Ruokasuositus

Ahvenfileet voikastikkeessa yrttilisukkeella, vuohenjuustopiirakka, jättikatkaravut ja hummeri

Äyriäiset
Juusto
Kala
Kana
Maa
Ranska
Alue
Loire
Tuottaja
J de Villebois
Appellaatio
AC Sancerre
Rypälelajike
100% Sauvignon Blanc
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Sokeripitoisuus
2,09 g/l
Happopitoisuus
4,30 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »