Silks Irish Gin

Irlantilaisen perhetislaamon omenatarha-gin

Boyne-joen jumalattaren mukaan nimetty Boann Distillery on irlantilainen ympäristösertifioitu perhetislaamo, joka käyttää tuotteissaan 100% paikallisia luonnonantimia.

Silks Gin tuoksuu ja maistuu oman omenatarhan kukille, tarhoja reunustaville orapihlajan ja seljan kukille sekä niistä nauttineiden mehiläisten hunajalle. Yhteensä 14 aromikasvia on liotettu 24 tuntia ennen hellää höyrystämistään ja tislaustaan kustomoidussa kuparipannussa. Lopuksi Silks Gin on leikattu sopivaan vahvuuteen tilan omalla kaivovedellä.

 Huumaavan tuoksuva kirkas gin on aidon omenainen, seljankukkainen ja lempeän hunajainen. Yrttisyys seuraa kukkien tuoksua lempeänä säestyksenä. Suussa kuiva ja pistelevän raikas, mutta samalla lämmin ja tuntumaltaan jopa öljyinen. Alkoholi on pehmeää ja omenakodan, seljankukan ja yrttien maut konsentroituneita. Hunajaisuus ei maistu niinkään makeutena vaan lempeänä aromikkuutena. Maku on eloisa ja erittäin pitkä.

 Erittäin laadukas, raikas mutta pehmeä ja konsentroitunut gin antaa parastaan kevyen ja melko neutraalin tonicin seurassa. Omena- ja seljankukkamehujen, omenasiiderin ja kevyiden kuohuviinien kanssa siitä saa upeita drinkkejä, jotka voidaan viimeistellä omenaviipaleella ja kuivilla yrteillä – kokeile esimerkiksi salviaa!

Overview of Boann Distillery and Robert A. Merry and Co Ltd

Kasvuympäristö

Irlanti, Boyne Valley

Valmistus

Yhteensä 14 käsin kerättyä aromikasvia on liotettu 24 tuntia ennen hellää höyrystämistään. Tislaus Boann Distilleryn omassa kustomoidussa kuparipannussa, jossa kuparin katalyyttiset sekä rikkiyhdisteitä eliminoivat vaikutukset on maksimoitu. Lopuksi Silks Gin on leikattu sopivaan vahvuuteen tilan omalla kaivovedellä.

Väri

Kirkas, jättää lasiin kyyneleitä

Tuoksu

Runsan, huumaavan omenainen, seljankukkainen, lempeän hunajainen, yrttinen

Maku

Kuiva, pistelevän raikas mutta lämmin ja tuntumaltaan öljyinen. Alkoholi erittäin pehmeä, maut konsentroituneet, kukkeat, omenaiset ja lempeän hunajayrttiset ilman makeaa vivahdetta. Eloisa ja erittäin pitkä.

Ruokasuositus

Parhaimmillaan keveän ja melko neutraalin tonicin seurassa, erinomainen myös yhdistettynä omena- ja seljakukkamehuihin, kuohuviiniin tai omenasiideriin, lisukkeina omenaviipaleet, salvia.

Maa
Irlanti
Tuottaja
Boann Distillery
Alkoholipitoisuus
42,00 %
Pullokoko
0,7 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Synteettinen korkki
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Silks Irish Dry Gin
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »