Château de Fesles La Chapelle Blanc

Huikearakenteinen premium chenin Loiren laaksosta.

La Chapelle on historiallisen tuottajan huippupalsta, jonka vanhat Chenin-köynnökset tuottavat erityisen tiiviitä ja kypsiä rypäleitä (myös jalohomeisia) liuskekivisen ja kvartsisen maaperänsä sekä lounaisen positionsa ansiosta.

 Vanhoissa, neutraaleissa puuastioissa käytetty ja sakkojensa päällä sekoittaen kypsytetty viini omaa konsentroituneen, kehittyneen ja pitkän maun lisäksi huikean cheninin rakenteen, jossa uljas hapokkuus tasapainottaa pullean suutuntuman. Harvinainen, täyteläinen ja moniulotteinen premium chenin.

Kasvuympäristö

La Chapelle -palsta on Château de Feslesin kruununjalokivi: Sen lounaaseen suuntaava rinne nauttii runsaista aurinkotunneista erityisesti iltapäivisin, ja läheiseltä Layon-joelta nouseva aamu-usva auttaa halutun jalohomeen synnyssä. Sinistä liuskekiveä ja kvartsia sisältävä maaperä läpäisee hyvin vettä ja ehkäisee mahdollisia hallan aiheuttamia haittoja.

Valmistus

Vanhojen köynnösten Chenin-rypäleet on poimittu käsin ja niistä valutettu tiivis mehu on jätetty käymään 400 litran (2–4 -vuotiaissa) tammitynnyreissä kokonaisen vuoden ajaksi. Kypsytys 6kk ajan tammitynnyreissä hienosakkansa päällä, viikoittain sekoittaen.

Väri

Keskisyvä oljenkeltainen

Tuoksu

Runsas: persikka, omena, seljankukka, kuivattu aprikoosi, kamomilla, heinä

Maku

Kuiva, uljaan hapokas, suutuntumaltaan täyteläinen, tiivis, konsentroitunut, moniulotteinen, pitkä

Ruokasuositus

Paahdettu kalafilee rapukastikkeella, voissa paistettu paksoi

Maa
Ranska
Alue
Loire
Tuottaja
Château de Fesle
Appellaatio
AC Anjou
Rypälelajike
100% Chenin
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Sokeripitoisuus
2,17 g/l
Happopitoisuus
4,42 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »