Kasvuympäristö
La Chapelle -palsta on Château de Feslesin kruununjalokivi: Sen lounaaseen suuntaava rinne nauttii runsaista aurinkotunneista erityisesti iltapäivisin, ja läheiseltä Layon-joelta nouseva aamu-usva auttaa halutun jalohomeen synnyssä. Sinistä liuskekiveä ja kvartsia sisältävä maaperä läpäisee hyvin vettä ja ehkäisee mahdollisia hallan aiheuttamia haittoja.
Valmistus
Vanhojen köynnösten Chenin-rypäleet on poimittu käsin ja niistä valutettu tiivis mehu on jätetty käymään 400 litran (2–4 -vuotiaissa) tammitynnyreissä kokonaisen vuoden ajaksi. Kypsytys 6kk ajan tammitynnyreissä hienosakkansa päällä, viikoittain sekoittaen.
Väri
Keskisyvä oljenkeltainen
Tuoksu
Runsas: persikka, omena, seljankukka, kuivattu aprikoosi, kamomilla, heinä
Maku
Kuiva, uljaan hapokas, suutuntumaltaan täyteläinen, tiivis, konsentroitunut, moniulotteinen, pitkä
Ruokasuositus
Paahdettu kalafilee rapukastikkeella, voissa paistettu paksoi
- Maa
-
Ranska
- Alue
-
Loire
- Tuottaja
-
Château de Fesle
- Appellaatio
-
AC Anjou
- Rypälelajike
-
100% Chenin
- Alkoholipitoisuus
-
14,00 %
- Sokeripitoisuus
-
2,17 g/l
- Happopitoisuus
-
4,42 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Ravintolamyynti