Château de Fesles La Chapelle Rouge

“Rouhean elegantti” cabernet franc historiallisen La Chapelle -palstan vanhoista köynnöksistä

La Chapelle on historiallisen tuottajan Château de Feslesin huippupalsta, jonka vanhat köynnökset tuottavat erityisen tiiviitä ja kypsiä rypäleitä liuskekivisen ja kvartsisen maaperänsä sekä lounaisen positionsa ansiosta.

 Käsinpoimitut Cabernet Franc -tertut on valikoitu tähän premiumviiniin, jonka valmistuksen jokainen vaihe on tarkoin harkittu ja ajoitettu. Viinissä maistuu yhtä aikaa lajikkeelle tyypillinen tanniininen rouheus, vanhojen köynnösten konsentroitunut maku sekä taidokkaasta valmistuksesta kertova eleganssi.

Kasvuympäristö

Layon-joen läheisyydessä, Anjoussa sijaitseva La Chapelle -palsta on Château de Feslesin kruununjalokivi: Sen lounaaseen suuntaava rinne nauttii runsaista aurinkotunneista erityisesti iltapäivisin. Sinistä liuskekiveä ja kvartsia sisältävä maaperä läpäisee hyvin vettä ja ehkäisee mahdollisia hallan aiheuttamia haittoja.

Valmistus

Tiiviin purppuran värisen viinin tuoksu on paksu ja tummanpuhuva: karhunvatukkaa, boysenmarjaa, mustikkaa ja vadelmamehutiivistettä, taustalla karheaa mausteisuutta. Suussa kuiva, ryhdikkään hapokas, ilmava, tanniineiltaan jauhoinen, maultaan konsentroitunut ja pitkä. Tyypillinen laatu-franc – samalla sekä rouhea että elegantti.

Väri

Tiivis purppura

Tuoksu

Paksu, tummanpuhuva: karhunvatukkaa, boysenmarjaa, mustikkaa, vadelmamahua, karheaa mausteisuutta

Maku

Kuiva ryhdikäs, ilmava, jauhoiset tanniinit, konsentroitunut rouhean mausteinen tumma marjaisuus, pitkä

Ruokasuositus

Lammasragú, rouhehärkis yrttitomaattikastikkeessa, Brebiou-juusto

Maa
Ranska
Alue
Loire
Tuottaja
Château de Fesle
Appellaatio
AC Anjou
Rypälelajike
100% Cabernet Franc
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Sokeripitoisuus
1,05 g/l
Happopitoisuus
5,02 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »