The Whistler P.X. I Love you

Irlantilaisen perhetislaamon sherry-tynnyreissä viimeiselty single malt -viski

Boyne-joen jumalattaren mukaan nimetty Boann Distillery on irlantilainen ympäristösertifioitu perhetislaamo, joka käyttää tuotteissaan 100% paikallisia luonnonantimia.

The Whistler -viski on saanut nimensä perheen patriarkan Pat Cooneyn mukaan, koska hänen vihellyksensä kaikuu aina tislaamon halleissa. 100% ohramaltaista valmistettu viski on viettänyt viimeiset 9kk käytetyissä Pedro Ximénez Sherry -tynnyreissä, kypsyttyään siihen saakka käytetyissä Bourbon-tynnyreissä.

Raamikkaalla kokonaisuudella onkin lämmin ja pehmeä sydän; ryhdikäs tanniininen mausteisuus saa pehmeyttä kuivatuista hedelmistä, poltetusta sokerista, rusinaisesta sherrystä ja pähkinöistä.

Overview of Boann Distillery and Robert A. Merry and Co Ltd

Kasvuympäristö

Irlanti, Boyne Valley

Valmistus

100% paikallisesta ohramaltaasta valmistettu viski on tislattu perhetislaamon omassa kuparipannussa. Sen amerikkalaisissa Bourbon-tynnyreissä alkanut kypsytys on viimeistelty Pedro Ximénes Sherry -tynnyreissä (9kk). Viski on leikattu 46% vahvuuteen tilan omalla kaivovedellä.

Väri

Kirkas, reunoiltaan hieman viheträvä vaaleanruskea

Tuoksu

Runsas, moniulotteinen: ohramallas, paahdetut pähkinät, karamellisoitu appelsiinin kuori, kuivattu luumu, mustelmainen omena, rusina, sherry, poltettu sokeri

Maku

Kuiva, täyteläinen, aluksi raamikas ja tanniininen, paahdettujen pähkinöiden ja appelsiinikuorisen mausteisuuden jälkeen tunnelma pehmenee paljastaen rusinaisen PX sherryn, kuivatut hedelmät ja ruskean siirapin, aavistuksen jopa tummaa suklaata

Maa
Irlanti
Tuottaja
Boann Distillery
Alkoholipitoisuus
46,00 %
Pullokoko
0,7 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Korkkitulppa
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
The Whistler P.X. I Love You Single Malt
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »