Simonnet-Febvre Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre

Vuonna 1840 perustettu Simonnet-Febvre sijaitsee Chablis’n sydämessä valmistaen nykyään laajan kirjon viinejä, aina kuohuvista Saint-Brix’sta ja Crémant de Bourgognesta Grand Cru -luokan valkoisiin ja laajemman apellaation punaisiin. Edelleen itsenäisesti toimivan yhtiön omistaa nykyisin maailmankuulu Louis Latour.

Chablis Premier Cru "Montée de Tonnerre" 2017 on poikkeuksellisen laadukas ja mineraalinen viini, joka ilmentää Chablisin terroiria erinomaisesti. Hienovaraisen aromimaailman, voimakkaan jälkimaun ja elegantin kypsytyspotentiaalin myötä se on todiste Simonnet-Febvren viininvalmistuksen perinteistä ja taidoista. Täydennä kokoelmaasi tällä Premier Crulla, joka ilmentää Chablisin viinintekotaitoa esimerkillisesti.

Suositellaan kellarointia viinin optimaalisen kehityksen saavuttamiseksi. Kypsytyspotentiaali: 4–8 vuotta. Tarjoilulämpötila: 10 °C - 12 °C.

Valmistus

Viini käy ruostumattomissa terästankeissa 17-21 °C välillä 12 kuukauden ajan hiivasakan päällä. Viiniin kerätyt rypäleet ovat keskimäärin 35 vuotiaista köynnöksistä. Tarhat sijaitsevat Serein-joen oikean puoleisella rannalla, lounaaseen suuntaavilla tarhoilla. Satoa tarhoilta tulee noin 58 hl/ha.

Väri

Vaaleanvihreä kultaisilla heijastuksilla

Tuoksu

Kukkaisia aromeja kuten akasiankukkia. Kalkkikivimaaperän tuomaa mineraalisuutta.

Maku

Elegantti, hienostunut ja suora. Kukkaista herkkyyttä yhdistettynä mineraaliseen makuun. Jälkimaku on voimakas. Edustaa erinomaisesti Chablisin terroiria.

Ruokasuositus

Grillatut katkaravut, kalaruoat kastikkeessa,vaaleat liharuoat

Maa
Ranska
Alue
Bourgogne
Tuottaja
Simonnet-Febvre
Appellaatio
AC Chablis Premier Cru
Rypälelajike
100% Chardonnay
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Sokeripitoisuus
3,00 g/l
Happopitoisuus
3,90 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Simonnet-Febvre Chablis Premier Cru Montée de Tonnerre 2017
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »