Pradorey Finca La Mina

Osoitus viininvalmistuksen taiteesta

Bodegas Pradorey sijaitsee Ribera de Dueron alueen korkeimmalla ja kylmimmällä alueella Ventosillan kuninkaallisessa kartanossa. Kartano kuului kuninkaalliseen perheeseen 1400-luvulla. Vuonna 1982 nykyiset omistajat, Cremades-perhe, alkoivat istuttaa viinitarhoja kartanoon, josta tuli ylivoimaisesti Ribera de Dueron suurin viinitarhanomistaja, jolla on tällä hetkellä 520 hehtaaria. Nykyään viinitila tuottaa periytyneellä Pradorey-nimellään erilaisia ​​viinejä pääasiassa Tempranillosta, Cabernet-Sauvignon- ja Merlot-viinirypäleitä.

Poikkeuksellinen yhden tarhan viini, joka kauniisti ilmentää Ribera del Duero'n olemusta. Valmistettu 100% Tempranillo-rypäleestä, tunnetusta "Tinta Fina" -lajikkeesta. Tämä vuosikerta kuvastaa Pradoreyn omistautumista perinteille ja sekä tarkkaa viininvalmistustaitoa.

Ribera del Duero'n 2018 vuosikerta luo pohjan tälle upealle viinille. Kuiva talvi ja sateinen kevät siirtyivät korkeisiin lämpötiloihin elo- ja syyskuussa. Sateen puute helpotti rypäleiden kypsymistä, johtaen lokakuun sadonkorjuuseen ihanteellisissa kuivissa olosuhteissa, luoden poikkeuksellisen laadukkaan viinin perustan.

Pradorey Finca La Mina RESERVA 2018 on osoitus viininvalmistuksen taiteesta, korostaen Ribera del Duero'n maaperän ainutlaatuisia piirteitä ja Pradorey-tuottajan huippuosaamista. Nauti tästä poikkeuksellisesta vuosikerrasta ja lähde makumaailmalla, jota vain tämän kaltaiset viinit voivat tarjota.

Säilytä Pradorey Finca La Mina RESERVA 2018 sen eheyden säilyttämiseksi viileässä, kuivassa paikassa, poissa auringonvalolta. Optimaalista nautintoa varten tarjoile 16-18ºC lämpötilassa.

Kasvuympäristö

Viinitarha sijaitsee 1,5 km päässä Duerojoen rannoilta, etelään suuntautuvilla rinteillä. Pinta-alaa on 73 hehtaaria, ja istutukset ovat peräisin vuosilta 1989-1991. Maaperässä on vähän orgaanista ainesta ja hiekanhieno rakenne. Rinteen yläosien maaperässä oleva kalkki ja syvyys luovat ihanteelliset olosuhteet rypäleiden kypsymiselle.

Valmistus

Viininvalmistus alkaa fermentaatiolla 28ºC:n lämpötilassa. 12 päivän maseraatiojakso tehostaa viinin syvyyttä. Malolaktinen fermentaatio tapahtuu Nevers-puista valmistetuissa vadeissa ja uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä, minkä jälkeen viini kypsyy 15 kuukautta ranskalaisessa tammessa. Pullotus tapahtui 9. heinäkuuta 2020, lukiten tämän poikkeuksellisen vuosikerran rikkauden.

Väri

Erittäin kirkas, syvä kirsikanpunainen sävy.

Tuoksu

Monimutkainen ja elegantti. Haudutettujen punaisten ja kypsien tummien hedelmien aromeja, täydennettynä balsamisilla, mausteisilla ja savuisilla vivahteilla. Runsas tertiääriaromien kirjo luo täydellisen kokonaisuuden.

Maku

Silkkinen suutuntuma, jossa mielenkiintoiset, pitkäkestoiset ja kypsät tanniinit nousevat esiin. Samettiset tekstuurit herättävät balsamisia ja kypsiä hedelmävaikutelmia, lupaillen viiniä, joka ikääntyy arvokkaasti.

Ruokasuositus

Yhdistä viini riistan ja riistalintujen kanssa sekä haudutettujen pataruokien ja sienien kanssa. Viini nauttii myös tumman suklaan seurasta.

Maa
Espanja
Tuottaja
Bodegas Pradorey
Appellaatio
DO Ribera del Duero
Rypälelajike
100% Tempranillo
Alkoholipitoisuus
15,50 %
Sokeripitoisuus
2,10 g/l
Happopitoisuus
5,22 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Pradorey Finca La Mina Reserva
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »