Kasvuympäristö
Chablis'n viininviljelyalue on yksi Ranskan vanhimmista ja maailman tunnetuimmista. Serein-joen molemmin puolin sijaitsevat viinitarhat ulottuvat 17 kunnan alueelle. Viinien ainutlaatuisen luonteen määrää pääasiassa "kimméridgien" -tyyppinen maaperä. Tämä poikkeuksellinen maaperä, jota löytyy vain harvoista paikoista maailmassa, antaa alueelle sen mineraalisuuden, hienouden ja vertaansa vailla olevan kristallisen sävyn.
Rypäleet tulevat Chablis'n alueelta. Viinitarhojen keski-ikä: 30 vuotta
Valmistus
Alkoholinen ja malolaktinen fermentaatio säiliöissä. Kypsyttäminen noin 12 kuukautta hienoilla hiivakannoilla, säiliöissä ja tammitynnyreissä.
Väri
Vaaleakeltainen
Tuoksu
Aprikoosi, tuore manteli, mausteinen, vanilja, tonkapapu
Maku
Kuiva, keski hapokas, raikas, tamminen, mausteinen
Ruokasuositus
Kala, turska, kermainen juusto, kana, kalkkuna
- Maa
-
Ranska
- Alue
-
Bourgogne
- Tuottaja
-
La Chablisienne
- Appellaatio
-
AC Chablis
- Rypälelajike
-
100% Chardonnay
- Alkoholipitoisuus
-
12,50 %
- Sokeripitoisuus
-
1,50 g/l
- Happopitoisuus
-
5,50 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Ravintolamyynti