La Chablisienne Chablis la Sereine

Viinitalon tarina alkoi vuonna 1923, kun muutamat viininviljelijät, rohkaistuna pappi Balitrandin aloitteesta, liittyivät yhteen selviytyäkseen ajan taloudellisista vaikeuksista ja perustivat osuuskunnan Chablis'n viiniviljelmien keskelle Burgundissa.

La Chablisienne tuottaa viinejä kaikilta Chablis'n viinitarhoilta, aina pienestä Petit Chablisista maailmankuuluun Château Grenouille Chablis Grand Cru -viiniin asti.

 Burgundissa, Chablis’n alkuperämaassa, vuosisatojen kuluessa Chablis’n laatu on muodostunut synonyymiksi loistavimmille viineille.

 Chablis'n viininviljelyalue on yksi Ranskan vanhimmista ja maailman tunnetuimmista. Serein-joen molemmin puolin sijaitsevat viinitarhat ulottuvat 17 kunnan alueelle. Viinien ainutlaatuisen luonteen määrää pääasiassa "kimméridgien" -tyyppinen maaperä. Tämä poikkeuksellinen maaperä, jota löytyy vain harvoista paikoista maailmassa, antaa alueelle sen mineraalisuuden, hienouden ja vertaansa vailla olevan kristallisen sävyn.

Kypsytyspotentiaali: 10 vuotta

Kasvuympäristö

Chablis'n viininviljelyalue on yksi Ranskan vanhimmista ja maailman tunnetuimmista. Serein-joen molemmin puolin sijaitsevat viinitarhat ulottuvat 17 kunnan alueelle. Viinien ainutlaatuisen luonteen määrää pääasiassa "kimméridgien" -tyyppinen maaperä. Tämä poikkeuksellinen maaperä, jota löytyy vain harvoista paikoista maailmassa, antaa alueelle sen mineraalisuuden, hienouden ja vertaansa vailla olevan kristallisen sävyn. Rypäleet tulevat Chablis'n alueelta. Viinitarhojen keski-ikä: 30 vuotta

Valmistus

Alkoholinen ja malolaktinen fermentaatio säiliöissä. Kypsyttäminen noin 12 kuukautta hienoilla hiivakannoilla, säiliöissä ja tammitynnyreissä.

Väri

Vaaleakeltainen

Tuoksu

Aprikoosi, tuore manteli, mausteinen, vanilja, tonkapapu

Maku

Kuiva, keski hapokas, raikas, tamminen, mausteinen

Ruokasuositus

Kala, turska, kermainen juusto, kana, kalkkuna

Äyriäiset
Juusto
Kala
Kana
Maa
Ranska
Alue
Bourgogne
Tuottaja
La Chablisienne
Appellaatio
AC Chablis
Rypälelajike
100% Chardonnay
Alkoholipitoisuus
12,50 %
Sokeripitoisuus
1,50 g/l
Happopitoisuus
5,50 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »