Nau Mai Sauvignon Blanc

”Kei puta te Wairau” – siellä, missä pilvessä on reikä: Malborough’n Nau Mai Sauvignon Blanc nyt myös kätevässä viinipussissa!

”Kei puta te Wairau” – siellä, missä pilvessä on reikä – on maorien kuvaus paikasta, jossa nykyään lukuisat viinitarhat nauttivat pitkistä aurinkotunneista, lämpimistä kuivista päivistä, mutta viileistä illoista ja öistä. ”Nau Mai” tarkoittaa tervetuloa, ja samoin toivotamme me Uuden-Seelannin Malborough’sta saapuvan, tyylikkään aromikkaan sauvignon blancin tervetulleeksi Suomeen myös kätevässä viinipussissa!

 

Malborough’n alue nousi kuuluisuuteen 1980-luvulla, kun sen raikkaan mineraaliset sauvignon blancit nostivat Uuden-Seelannin laatuviinimaiden joukkoon. Eteläsaaren koillisnurkassa sijaitseva alue vastaa nykyään 2/3 koko maan viinituotannosta, ja viinit ovat kysyttyjä ympäri maailman.

Nuoren viinialueen etu on siinä, että uusinta teknologiaa on voitu hyödyntää alusta lähtien. Mitä paremmin rypälemehua onnistutaan suojelemaan hapelta ja epäsuotuisilta bakteereilta mekaanisin keinoin, sitä vähemmän on tarvetta lisä- tai apuaineille.

 

Keskivaalea vihertävänkeltainen viini tuoksuu runsaan aromaattiselle: mustaherukanlehdet, lime, sitruunamelissa ja vastaleikattu ruoho ovat tyypillisiä Sauvingon Blancin aromeja. Suussa kuiva, ryhdikkään hapokas ja keskitäyteläinen kokonaisuus jatkaa tuoksun linjoilla, ja jälkimaussa häivähtää hieman vihreää paprikaa ja tyylikästä mineraalisuutta. Laadukas sauvingon blanc esimerkiksi foliokalalle, parsalle ja yrteille, vuohenjuustosalaatille, ravuille ja kalatartarille!

Väri

keskivaalea vihertävänkeltainen

Tuoksu

mustaherukanlehdet, lime, sitruunamelissa ja vastaleikattu ruoho

Maku

Kuiva, raikkaan hapokas, keskitäyteläinen, mineraalinen, herukanlehtinen, yrttinen

Ruokasuositus

parsa, foliokala yrteillä, ravut, yrttipiirakat

Maa
Uusi-Seelanti
Tuottaja
Grands Chais De France
Alkoholipitoisuus
12,00 %
Sokeripitoisuus
3,00 g/l
Happopitoisuus
7,10 g/l
Pullokoko
0,75 l, 1,5 l
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Alko, Suoramyynti
Tuotteet Alkossa
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »