Hedelmäinen, mausteinen ja aromikkaan makea jälkiruokaviini
Hedelmäinen, mausteinen ja aromikas, kullankeltainen jälkiruokaviini. Maultaan lempeän makea ja hapokas, jossa erottuu aprikoosin aromeja ja hunajaisuutta. Aistittavissa voimakkaita makeita aromeja (kiteytynyt mandariini, aprikoosihillo, sitrushedelmät), joissa hyvä happamuus tasapainottaa luonnon rypäleen omaa sokeripitoisuutta.
Makea jälkiruokaviiniautitaan sellaisenaan, jälkiruokien, leivonnaisten, hedelmien tai sinihomejuuston kera. Oiva pari myös hanhenmaksan tai roquefortin kaveriksi.
2010 - Gold - Vinordic Wine Challenge 20132010 - Gold - Wine Nordic Challenge
Bordeaux, AC Sauternes
Käsinpoimituista tarkkaan valituista ylikypsistä rypäleistä. Kypsymisen aikana rypäleiden kuorille kehittyy erityisen mikroilmaston ansiosta ns. botrytis cinerea -sieni eli "jalohome". Tämä on erityisen tärkeää rypäleiden mehukkuuden ja sokeripitoisuuden muodostumiselle.
Kullankeltainen
Hedelmäinen (aprikoosia ja hunajaa), mausteinen ja aromikas
Makea ja hapokas; mukana voimakkaita makeita aromeja (kiteytynyt mandariini, aprikoosihillo, sitrushedelmät), joissa hyvä happamuus tasapainottaa luonnon rypäleen sokeripitoisuutta
Makeat jälkiruoat tai esimerkiksi sinihomejuusto. Oiva pari myös hanhenmaksan, roquefortin, leivonnaisten ja hedelmien kanssa.