Calvet Sauternes Réserve du Ciron 0.375 l

Hedelmäinen, mausteinen ja aromikkaan makea jälkiruokaviini

Hedelmäinen, mausteinen ja aromikas, kullankeltainen jälkiruokaviini. Maultaan lempeän makea ja hapokas, jossa erottuu aprikoosin aromeja ja hunajaisuutta. Aistittavissa voimakkaita makeita aromeja (kiteytynyt mandariini, aprikoosihillo, sitrushedelmät), joissa hyvä happamuus tasapainottaa luonnon rypäleen omaa sokeripitoisuutta.

Makea jälkiruokaviiniautitaan sellaisenaan, jälkiruokien, leivonnaisten, hedelmien tai sinihomejuuston kera. Oiva pari myös hanhenmaksan tai roquefortin kaveriksi. 

2010 - Gold - Vinordic Wine Challenge 2013
2010 - Gold - Wine Nordic Challenge

Kasvuympäristö

Bordeaux, AC Sauternes

Valmistus

Käsinpoimituista tarkkaan valituista ylikypsistä rypäleistä. Kypsymisen aikana rypäleiden kuorille kehittyy erityisen mikroilmaston ansiosta ns. botrytis cinerea -sieni eli "jalohome". Tämä on erityisen tärkeää rypäleiden mehukkuuden ja sokeripitoisuuden muodostumiselle.

Väri

Kullankeltainen

Tuoksu

Hedelmäinen (aprikoosia ja hunajaa), mausteinen ja aromikas

Maku

Makea ja hapokas; mukana voimakkaita makeita aromeja (kiteytynyt mandariini, aprikoosihillo, sitrushedelmät), joissa hyvä happamuus tasapainottaa luonnon rypäleen sokeripitoisuutta

Ruokasuositus

Makeat jälkiruoat tai esimerkiksi sinihomejuusto. Oiva pari myös hanhenmaksan, roquefortin, leivonnaisten ​ja hedelmien kanssa.

Juusto
Makea
Maa
Ranska
Alue
Bordeaux
Tuottaja
J. Calvet
Appellaatio
AC Sauternes
Rypälelajike
Sémillon, Sauvignon Blanc, Muscadelle
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Sokeripitoisuus
95,00 g/l
Happopitoisuus
6,90 g/l
Pullokoko
0,375 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Calvet Réserve du Ciron Sauternes
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »