Dupont Cidre Bouché

Normandialainen Dupontin perhe on tuottanut siidereitä ja calvadosta vuodesta 1887 lähtien. Etienne Dupont on johtanut taloa viimeiset 25 vuotta tutkien myös viinien ja konjakkien valmistuksessa käytettäviä tekniikoita, tuloksenaan ennenkuulumattomia terroir- ja vuosikertasiidereitä sekä niiden huolellisesti harkittuja sekoituksia. Yhtenä heidän erikoisuutenaan on vanhoissa calvadostynnyreissä kypsytetty vuosikertasiideri, joka viinin tapaan nauttii myös pullossa ikääntymisestä!

Cidre Bouché on luotu perinteisellä Pays d'Augen menetelmällä. Siideri on täynnä hedelmiä ja tuoreutta. Maku paljastaa omenoiden ja sitrushedelmien aromit, joissa on hienovaraisuutta ("cidre bouché" on yleisnimi perinteiselle siiderille, kirjaimellisesti "siideri korkin alla").

 

Väri

Kullankeltainen

Tuoksu

Paahteinen omena ja raikas sitrus.

Maku

Täyteläinen ja tuhti. Kypsää omenaa ja aprikoosia, sekä kevyen mineraalinen.

Ruokasuositus

Aperitiivina tai valkoisen lihan kaveriksi (kana tai possu) tai juustojen kanssa.

Juusto
Kana
Seurustelu
Maa
Ranska
Alue
Normandia
Tuottaja
Famille Dupont
Alkoholipitoisuus
5,50 %
Sokeripitoisuus
35,00 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »