Fernand Engel - Alsace Pinot Gris - Terres Rouges

Fernand Engel Pinot Gris Terres Rouges – vanhojen viiniköynnösten luonnonmukaista laatua

Domaine Fernand Engel on Alsacen luomuviinituotannon pioneeri.

Viinitila sijaitsee noin 15 km Colmarista pohjoiseen, lähellä kuuluisaa Haut-Koenigsbourgin linnaa.
Viinitarhat sijaitsevat Bergheimissa ja Rorschwihrissa tummalla kalkkimaisella maaperällä, oligoseeniaikaisella marlipohjalla. Syvä, kivinen maaperä ja kaakkoon suuntautuvat rinteet ovat ideaalinen yhdistelmä viininvijelyyn. Viinit valmistetaan orgaanisten ja biodynaamisten menetelmien mukaisesti HVE-vastuullisuus huomioiden. Viinit sopivat myös vegaaneille. Vain luonnolliset yrttivalmisteet, piidioksidi, kortekeitteet…

Keskisyvän oljenkeltaisen viinin tuoksu on runsas. Siitä voi aistia mm. aprikoosia, persikan kiveä, limeä, mehiläisvahaa ja etäistä savuisuutta. Suussa kuiva, pullean hedelmäinen ja suutuntumaltaan jopa öljyinen viini on maultaan tiivis tarjoillen aprikoosia, kypsää omenaa, mehiläisvahaa sekä suolaista mineraalisuutta. Täyteläistä hedelmäisyyttä ja varsin runsasta alkoholia kannattelevat uljaat hapot tehden kokonaisuudesta tyylikkään tasapainoisen. Todella pitkässä jälkimaussa vuorottelevat kuivattu aprikoosi, mehiläisvaha ja mineraalien kirjo. Upea viini, joka saa gastronomin mielikuvituksen laukkaamaan!

Vegaaninen
Luomu
Vihreä valinta

Kasvuympäristö

Alsace, Bergheim

Valmistus

St Georges ja Tempelbuhl -nimisten viinipalstojen 42-vuotiaat pinot gris -köynnökset tuottavat pienen, mutta erittäin laadukkaan sadon. Itään ja koilliseen suuntaavat rinteet nauttivat suhteellisen viileästä pitkästä kaudesta, ja rypäleet säilyttävät ryhdikkään hapokkuuden myös korkeissa sokeripitoisuuksissa. Kokonaiset tertut puristetaan pneumaattisesti, ja lyhyen asettumisen jälkeen mehu käy viiniksi luonnonhiivojen toimesta lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Viinin annetaan kehittyä hiivasakkansa päällä 6-8 kuukauden ajan ennen hellää filtteröintiä ja pullotusta.

Väri

Keskisyvä oljenkeltainen

Tuoksu

Aprikoosi, lime, persikan kivi, mehiläisvaha, etäinen savu

Maku

Kuiva, runsaan hapokas, täyteläinen, tiivis, mineraalinen, pitkä

Ruokasuositus

Kampasimpukat, sashimi, loimulohi, grillattu kesäkurpitsa

Äyriäiset
Kala
Kasvis
Maa
Ranska
Alue
Alsace
Tuottaja
Domaine Fernand Engel
Appellaatio
AC Alsace
Rypälelajike
100% Pinot Gris
Alkoholipitoisuus
14,50 %
Sokeripitoisuus
4,70 g/l
Happopitoisuus
6,40 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Domaine Fernand ENGEL - Alsace Pinot Gris - Terres Rouges
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »