Fernand Engel Pinot Noir Rosé

Tyylikäs ja elegantti orgaaninen roseeviini

Domaine Fernand Engel on Alsacen luomuviinituotannon pioneeri.

Viinitila sijaitsee noin 15 km Colmarista pohjoiseen, lähellä kuuluisaa Haut-Koenigsbourgin linnaa.
Viinitarhat sijaitsevat Bergheimissa ja Rorschwihrissa tummalla kalkkimaisella maaperällä, oligoseeniaikaisella marlipohjalla. Syvä, kivinen maaperä ja kaakkoon suuntautuvat rinteet ovat ideaalinen yhdistelmä viininvijelyyn. Viinit valmistetaan orgaanisten ja biodynaamisten menetelmien mukaisesti HVE-vastuullisuus huomioiden. Viinit sopivat myös vegaaneille. Vain luonnolliset yrttivalmisteet, piidioksidi, kortekeitteet…

Tyylikäs ja elegantti orgaaninen roseeviini kesäaikaan. 

Vegaaninen
Luomu
Vihreä valinta

Kasvuympäristö

Koillis-Ranskassa noin 15 km Colmarista pohjoiseen, Rorschwihrissa, lähellä kuuluisaa Haut-Koenigsbourgin linnaa. Viinitarhat itään ja koilliseen suuntaavilla rinteillä, kalkkipitoisessa maaperässä, jossa on 15-20 % graniittikiviä. Hiekka-savinen pohjamaa.

Valmistus

Käsinkorjuu, puristus kokonaisin rypäletertuin, kylmäkäsittely 8-10°C, malolaktinen fermentointi 18-20°C, kypsytys noin 6-8 kuukautta, kirkastus ja erittäin hieno suodatus ennen pullotusta.

Väri

Erittäin kaunis ja kirkas granaattiomenan ja karviaisen kuulakas keltainen väri.

Tuoksu

Avoin ja intensiivinen, erittäin raikas hedelmäinen tuoksu Morello-kirsikkaa ja karviaisen aromia. Aistittavissa myös Pinot Noir -rypäleelle tuttua nahkaa ja kuuman leivän vivahteita.

Maku

Raikas ja notkea suutuntuma, tyylikäs ja helposti juotava, pyöreä ja miellyttävä maku. Suussa Morello-kirsikka, maitoleipä ja voideltu tattaripannukakku.

Ruokasuositus

Kevyet grilliruoat, vaalea liha, kuten kana ja porsas, salaatit ja vihannekset.

Kala
Kana
Kasvis
Porsas
Maa
Ranska
Alue
Alsace
Tuottaja
Domaine Fernand Engel
Appellaatio
AC Alsace
Rypälelajike
100 % Pinot Noir
Alkoholipitoisuus
11,50 %
Sokeripitoisuus
4,00 g/l
Happopitoisuus
5,80 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Fernand Engel Pinot Noir Rosé 2020
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »