Fernand Engel Pinot Noir Elevé en Fût de Chêne

Intensiivinen ja täyteläinen luomuviini

Domaine Fernand Engel on Alsacen luomuviinituotannon pioneeri.

Viinitila sijaitsee noin 15 km Colmarista pohjoiseen, lähellä kuuluisaa Haut-Koenigsbourgin linnaa.
Viinitarhat sijaitsevat Bergheimissa ja Rorschwihrissa tummalla kalkkimaisella maaperällä, oligoseeniaikaisella marlipohjalla. Syvä, kivinen maaperä ja kaakkoon suuntautuvat rinteet ovat ideaalinen yhdistelmä viininvijelyyn. Viinit valmistetaan orgaanisten ja biodynaamisten menetelmien mukaisesti HVE-vastuullisuus huomioiden. Viinit sopivat myös vegaaneille. Vain luonnolliset yrttivalmisteet, piidioksidi, kortekeitteet…

Vegaaninen
Luomu
Kestävän kehityksen sertifikaatti

Kasvuympäristö

Koillis-Ranska noin 15 km Colmarista pohjoiseen, Orschwillerin alue, lähellä kuuluisaa Haut-Koenigsbourgin linnaa. Viinitarhat itään ja koilliseen suuntaavilla rinteillä, kalkkipitoisessa maaperässä, jossa on 15-20 % graniittikiviä. Hiekka-savinen pohjamaa.

Valmistus

Käsinkorjuu, puristus kokonaisin rypäletertuin, kylmäkäsittely 8-10°C, malolaktinen fermentointi 18-20°C, kypsytys noin 6-8 kuukautta.

Väri

Intensiivinen, tumma graniitinpunainen, suklainen.

Tuoksu

Erittäin viehättävä intensiivinen ja huumaava tuoksu, joka osoittaa viinin kypsyyttä. Aistittavissa tyylikästä ja hillittyä puuta, kirsikkahilloa, pähkinää sekä ripaus nahkaa.

Maku

Mehevä ja hilloinen. Paksu, täyteläinen, notkea ja samettinen, pehmeä ja elegantin tanniininen pitkä jälkimaku. Kokonaisuudessa raikasta kirsikkahilloa ja kirsikkalikööriä ja ripaus nahkaa.

Ruokasuositus

Vahvojen liharuokien ja riistan esim. Bordelaise-pihvin, villisikafileiden kaveriksi. Sopii myös vahvojen juustojen kera (esim. Munster, Roquefort, Maroilles).

Juusto
Porsas
Riista
Maa
Ranska
Alue
Alsace
Tuottaja
Domaine Fernand Engel
Appellaatio
AC Alsace
Rypälelajike
100% Pinot Noir
Alkoholipitoisuus
14,50 %
Sokeripitoisuus
2,70 g/l
Happopitoisuus
5,30 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Fernand Engel Pinot Noir Elevé en Fût de Chêne
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »