Fernand Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut Organic 0.375 l

Viinilehden valitsema vuoden kuohuviini 2018

Domaine Fernand Engel on Alsacen luomuviinituotannon pioneeri.

Viinitila sijaitsee noin 15 km Colmarista pohjoiseen, lähellä kuuluisaa Haut-Koenigsbourgin linnaa.
Viinitarhat sijaitsevat Bergheimissa ja Rorschwihrissa tummalla kalkkimaisella maaperällä, oligoseeniaikaisella marlipohjalla. Syvä, kivinen maaperä ja kaakkoon suuntautuvat rinteet ovat ideaalinen yhdistelmä viininvijelyyn. Viinit valmistetaan orgaanisten ja biodynaamisten menetelmien mukaisesti HVE-vastuullisuus huomioiden. Viinit sopivat myös vegaaneille. Vain luonnolliset yrttivalmisteet, piidioksidi, kortekeitteet…

Keskisyvän sitruunankeltainen, tuoksultaan runsas ja kypsän hedelmäinen. Aistittavissa mm. keltaista omenaa, persikkaa, greippiä, briossia ja alkavaa pähkinäisyyttä. Suussa kuiva ja runsaan hapokas, mousseltaan suuntäyttävä, mutta pehmeä kokonaisuus täydentää aromien kirjoaan keltaisella luumulla ja makeilla mausteilla. Jälkimaku tuntuu pitkänä ja eloisana sitrushedelmien, kypsien makeiden hedelmien ja miedon paahteisten aromien tanssina. Erinomainen sellaisenaan, mutta upea pari myös ruoille. Viinilehden valitsema vuoden kuohuviini 2018!

Vegaaninen
Luomu
Vihreä valinta

Kasvuympäristö

Rypäleet on poimittu optimaalisessa kypsyydessä kalkkia ja graniittia sisältäviltä hiekkaisen savisilta tarhoilta, jotka valmistavat runsaan hapokkaita rypäleitä.

Valmistus

Normaalisti Alcasessa poimitaan cremantiin päätyvät rypäleet jo 11%:n alkoholipotentiaalissa, Engelin chardonnayt poimitaan vasta 12,5%:ssa. Viini käytetään 11-prosenttiseksi ja kun se keväällä pullotetaan, rypäleiden omat jäännössokerit saavat aikaan kuplakäymisen luoden viiniin kermaisen moussen.

Väri

Sitruunankeltainen

Tuoksu

Keltaista omenaa, persikkaa, greippiä, briossia ja alkavaa pähkinäisyyttä

Maku

Suussa kuiva ja runsaan hapokas, keltaluumuinen ja makeasti mausteinen

Ruokasuositus

Grillatut ja paistetut kalat, juustokuorrutteiset kasvispiirakat ja runsaat kala- tai kanasalaatit

Äyriäiset
Kala
Kasvis
Seurustelu
Maa
Ranska
Alue
Alsace
Tuottaja
Domaine Fernand Engel
Appellaatio
AC Crémant d'Alsace
Rypälelajike
100% Chardonnay
Alkoholipitoisuus
11,80 %
Sokeripitoisuus
7,70 g/l
Happopitoisuus
5,60 g/l
Pullokoko
0,375 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Fernand Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »