Château de Bligny Blanc de Blancs Vintage 2009

Hienostunut, kuiva ja aromaattinen vuosikertasamppanja

Château de Bligny on ainoa Château, joka nauttii Châteaun "tittelistä" Champagnen alueen viljelijänä. Château de Bligny on ainutlaatuinen Cotes des Barissa Blignyn kylässä sijaitseva tila, jolla on ennennäkemätön historia ja viininvalmistuksen perintö. Côte des Barin historiallinen symboli Château de Bligny on täydellinen esimerkki terroirin parantamisesta ihmisen taitojen ja kykyjen avulla. Ympäristön ja luonnon kunnioittaminen sekä jatkuva sitoutuminen kestävään kehitykseen on Château de Blignylle erityisen tärkeää ja tila onkin saavuttanut v. 2021 HVE-sertifikaatin tason 3! (HVE = Haute Valeur Environnementale).

Château de Bligny Blanc de Blancs Millesime Vintage 2009 on upea vuosikertasamppanja, joka tarjoaa eleganssia ja monimuotoisuutta. Vuosi 2009 oli poikkeuksellisen leuto. Rypäleet olivat sadonkorjuun aikana täydellisesti kypsyneet ja hygieniaolot olivat erinomaiset.

 

Kasvuympäristö

Côte des Bar. Aube. Blignyn kylä. 30 ha, 8 tonttia. Blignyn ilmasto on hyvin ainutlaatuinen: ankara, mannermainen ja valtamerellinen, keskilämpötilan ollessa on 15 °C. Maaperällä on tärkeä osa samppanjan tyylissä. Château de Blignystä, Marnoargileux (savi), koostuu Kimmeridgin kalkkikivestä. Rinteet ovat erittäin jyrkkiä, mikä on Barrois'n viiniköynnöksille yksi erikoisominaisuuksista.

Väri

Ylellisen vaaleankeltainen, hienostuneiden kuplien kera

Tuoksu

Aromaattinen, jossa mukana sitrushedelmiä, aavistus persikkaa ja päärynää, sekä hieman vaniljaa

Maku

Raikas, mineraalisen ja hedelmäinen, kokonaisuuden ollessa hienostuneen pyöreä

Ruokasuositus

Täydellinen samppanja aperitiiviksi, ruokaparina vasikanlihatartar.

Maa
Ranska
Alue
Champagne
Tuottaja
Château de Bligny
Appellaatio
AC Champagne
Rypälelajike
100 % Chardonnay
Alkoholipitoisuus
12,00 %
Sokeripitoisuus
9,00 g/l
Happopitoisuus
6,30 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Château de Bligny Blanc de Blancs Millésime Champagne Brut 2009
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »