Il Balzo Chianti Rufina

Luomuviini Chianti Rufinan sydämestä

Chianti Rufina on yksi maailman vanhimmista kirkkokunnista, jonka Cosimo III de' Medici tunnusti virallisesti vuonna 1716. Chianti Rufina -viini on valmistettu Sangiovese-rypäleistä, jotka kasvavat Apenniinien vuorten juurella. Täällä kasvuympäristö on täydellinen laadukkaiden, luonne- ja ikääntymispotentiaalin omaavien viinien valmistukseen.

Toscanan alueelle tyypillinen geologinen maaperän rakenne koostuu kalkkikivestä, mergelistä ja alberesista. Viiniköynnökset kasvavat etelään ja lounaaseen suuntautuvilla rinteillä, jotka ovat jopa 400 metriä merenpinnan yläpuolella; viinirypäleet kypsyvät optimaalisesti saaden runsaasti auringonvaloa. Mikroilmasto, jossa on suuri ero kuumien päivälämpötilojen ja viileiden öiden välillä kesäkuukausina, edistää rypäleiden rikkaan aromaattisen profiilin kehittymistä säilyttäen samalla virkistävän happamuuden. Tuloksena on tyylikäs viini, jolla on vahva persoonallisuus, tasapainoiset tanniinit ja elävä hapokkuus; monimuotoisilla aromeilla marjoja ja mausteita. Viini myös vanhenee erityisen hyvin. Tämä luomutuote tulee Chianti Rufinan sydämeltä, ja se on valmistettu ympäristöä kunnioittaen. "Podere Il Balzo" -merkki on piirros talosta, jossa kellarit ovat ja jossa kaikki viinit tuotetaan.

Vegaaninen
Luomu
Vihreä valinta

Kasvuympäristö

Kasvuympäristö on täydellinen laadukkaiden, luonne- ja ikääntymispotentiaalin omaavien viinien valmistukseen - Toscanan alueelle tyypillinen geologinen maaperän rakenne, joka koostuu kalkkikivestä, mergelistä ja alberesista - altistuminen auringolle: viiniköynnös kasvaa etelässä lounaaseen suuntautuvilla rinteillä, jotka ovat jopa 400 metriä merenpinnan yläpuolella, jolloin viinirypäleet kypsyvät optimaalisesti; - mikroilmasto, jossa on suuri ero kuumien päivälämpötilojen ja viileiden öiden välillä kesäkuukausina, mikä edistää rikkaan aromaattisen profiilin kehittymistä säilyttäen samalla virkistävän happamuuden

Valmistus

Rypäleet poimitaan käsin, ja parhaat rypäleet valitaan huolellisesti viininvalmistaja Paolon tiukassa valvonnassa. Viini viiniytetään lämpötilasäädellyissä ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä (25-28 astetta), jossa käyminen alkaa spontaanisti luonnonhiivojen avulla. Sen jälkeen maserointi nahoilla noin 20 päivän ajan. Puolet viinistä kypsytetään toista vuotta vanhoissa tammitynnyreissä, toinen puoli - sementtisäiliöissä, noin 18 kuukautta. Sitten kaksi viiniä sekoitetaan yhteen lopulliseksi viiniksi. Viiniä kypsytetään pullossa vielä 6 kuukautta ennen kuin se tuodaan markkinoille.

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Intensiivinen tuoreen punaisen kirsikoiden ja punaisen luumun tuoksu, jossa on mustapippuria, kanelia, neilikkaa, setriä ja maata, jossa myös yrttisyyttä ja mineraalisuutta

Maku

Kuiva, voimakas ja hapokas viini, jossa miedot tanniinit. Makumaailmassa punaisten marjojen raikkautta täydellisesti tasapainossa mausteisten, tammien ja yrttisten pitkään jatkuvien makujen kanssa.

Ruokasuositus

Sopii hyvin pizzan, tomaatti- ja lihapohjaisen pastan, lasagnen, broilerin ja parmesaanin, papu- tai kikherne-aterioiden, antipastien ja Pecorino-juuston tai salamin kanssa.

Pasta
Riista
Maa
Italia
Alue
Toscana
Tuottaja
IL BALZO di Paolo Ponticelli
Appellaatio
DOCG Chianti (Rufina)
Rypälelajike
90% Sangiovese - 4% Canaiolo - 3% Colorino - 3% Red Malvasia
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Sokeripitoisuus
0,20 g/l
Happopitoisuus
4,90 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Podere Il Balzo Chianti Rufina
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »