Charles de Cazanove Tradition Millésimé

Premier Cru -samppanja 2016 on leveän harteikas, ryhdikäs, tiivis ja moniulotteinen

Vuonna 1811 perustetun Charlez de Casanove -samppanjatalon vuosikerta 2016 todistaa jälleen kerran rypäleiden valikoinnin ja taitavan valmistuksen merkityksen. Viileän ja sateisen kevään jälkeinen kuiva ja lämmin kesä tuottivat kyseisen viinin Premier Cru -viinitarhoille normaalia pienemmän, mutta hienoa tulevaisuutta lupaavan sadon.

Kypsyttyään hiivasakkojensa päällä jopa 6 vuoden ajan viini on kehittynyt moniulotteiseksi ja tiiviiksi kokonaisuudeksi, joka on samalla sekä leveän harteikas että ryhdikäs.

Viinilehti 5*****

 

Kasvuympäristö

Viinin rypäleet on valikoitu ainoastaan Premier Cru kylistä. Chardonnay: Côte des Blancs Pinot Noir: Montagne de Reims sekä Marne -laakso

Valmistus

Valikoitujen Chadonnay (56%) ja Pinot Noir (44%) -viinien blendauksen ja pullokäymisen jälkeen viinien on annettu levätä hiivasakkoineen 6 vuoden ajan ennen uudellen korkitustaan ja 8 gramman sokerilisäystään.

Väri

Vaalea, hieman kehittynyt oljen keltainen

Tuoksu

Leveä, kehittynyt, moniulotteinen: konsentroitunut omena, persikan kuori, greippi, marsipaani, kuivuneet lehdet, kreemillä täytetty briossi

Maku

Erittäin kuiva ja sivaltavan hapokas, kuitenkin mousseltaan pehmeän kermainen. Leveä, tiivis ja kehittynyt hedelmäisyys sekä pitkän kypsytyksen tuomat aromit jatkavat pitkään suussa kaikin puolin täyteläisessä ja uljaassa kokonaisuudessa.

Ruokasuositus

Uljas kokonaisuus on helppoa yhdistää kermaisille kokonaisuuksille, joissa saa olla myös kehittyneitä syksyn aromeja: sienirisotto, valkohomejuustot, runsaat kalat vihannespedillä

Äyriäiset
Kasvis
Seurustelu
Maa
Ranska
Alue
Champagne
Tuottaja
Charles de Cazanove
Appellaatio
AC Champagne
Rypälelajike
56% Chardonnay, 44% Pinot Noir
Alkoholipitoisuus
12,00 %
Sokeripitoisuus
8,00 g/l
Happopitoisuus
6,60 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Charles de Cazanove Millésime Champagne Brut
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »