Brick Brut

Pastöroimaton artesaanisiideri 100% luomuomenoista. Aitoa Normandiaa, alusta loppuun.

La Brique on kolmannen sukupolven siideritalo Ranskan Normandiassa. Paikalliset omenat valikoidaan käsin ja siiderit valmistetaan vanhojen perinteiden mukaan.

 Brick on 100% luonnonmukaisista omenoista valmistettu artesaanisiideri, jolla on IGP Normandia -luokitus. Omenoita ei ole suojeltu tai niiden kasvua edistetty kemikaalein eikä geenimanipuloinnein, ne ovat aitoa tervettä Normandiaa.

 Autenttisen, pureksittavan omenaisen maun säilyttämiseksi siidereitä ei ole myöskään pastöroitu.

Luomu

Kasvuympäristö

Cotentin, Normandia. Ikivanha siiderialue, jonka omenoista perinteiseen tyyliin valmistetut siiderit voivat saada IGP-statuksen, autenttisuuteensa viitaten.

Valmistus

Käsinpoimitut ja valikoidut luomuomenat on pilkottu ja puristettu, ja omenamäskin on annettu läpikäydä ”keeving” -asettuminen ennen luonnollista hidasta käymistään. Siideriä ei ole pastöroitu luonnollisen maun ja suutuntuman säilyttämiseksi.

Väri

Keskisyvä, punertavankeltainen meripihka

Tuoksu

Runsas, omenainen: makeita ja happamia lajikkeita, punaisia ja vihreitä omenan kuoria, hieman myös mustelmaista omenaa

Maku

Aluksi makean* omenainen, mutta kuorien miellyttävä karvaus ja lempeästi helmeilevät kuplat raikastavat tunnelmaa tehden kokonaisuudesta tasapainoisen – ja varsin pitkän. Aitoa omenaa alusta loppuun. * Ranskalaiset perinteiset siiderit eivät ole koskaan täysin kuivia, vaikka sana brut viittaakin kuivempaan tyyliin.

Ruokasuositus

Suolaiset quichet, valkohomejuustot ja patonki, suolaiset keksit, paahtoleivät ilmakuivatun leikkeleen kera, omenaletut

Maa
Ranska
Tuottaja
La Brique
Alkoholipitoisuus
4,50 %
Sokeripitoisuus
23,00 g/l
Happopitoisuus
2,37 g/l
Pullokoko
0,33 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Brick Brut
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »