Charles de Cazanove Tradition Brut

Pinot-pohjainen sekoitus, joka yhdistää perinteen ja modernin otteen

Reimsin historiallisessa sydämessä sijaitseva Maison Charles de Cazanove on ollut osa samppanjahistoriaa jo vuodesta 1811. Talon juuret ulottuvat kuitenkin jopa 1500-luvulle, jolloin brändin tarina alkoi lasinvalmistajan matkasta Venetsiaan.

Vuonna 1811 Charles Gabriel De Cazanove perusti samppanjatalonsa, joka lähti kukoistamaan kun hänen  poikansa Charles Nicolas hyppäsi johtajan saappaisiin. Talon värikästä historiaa värittivät monenlaiset haasteet, mutta tänä päivänä he ovat kuitenkin yksi viimeisistä ja itsenäisistä samppanjataloista. Historian saatossa talon asiakkaina ovat olleet niin prinssit kuin Ranskan presidentit.

Nykypäivänä Charles de Cazanoven on sitoutunut huippulaadun saavuttamiseen hyödyntämällä huipputeknisiä viininvalmistuskäytäntöjä; viininvalmistus ruostumattomissa terästankeissa, harkittu tammikypsytys ja perinteisten samppanjakellareiden käyttöönotto tekevät Charles De Cazanoven samppanjoista perinteisiä, mutta samalla ilmentäen nykypäivän samppanjanvalmistustekniikoita.

Talon samppanjat erottuvat edukseen moitteettomalla laadullaan, dynaamisella tyylillään, ajattomalla eleganssilla ja modernilla hienostuneisuudella.

Rapeneaun perhe on viljellyt viinirypäleitä neljän sukupolven ajan. Perheen viinitilat ovat olleet HVE-sertifioituja (korkea ympäristöarvo) vuodesta 2021 lähtien. 35 hehtaaria omistetaan Charles de Cazanove -sampanjoille. Talolla on myös vahvat siteet viininviljelijöihin, jotka on valittu niiden asiantuntemuksen ja korkeiden toimitusstandardien perusteella.

Samppanja valmistetaan yleensä sekoituksesta kolmea päärypälelajiketta: Chardonnayta, Pinot Noiria ja Pinot Meunieria. Jokainen rypäle tuo omanlaisensa piirteet lopulliseen sekoitukseen. Charles de Cazanoven samppanja käyttää suurta määrää Pinot Noiria ja Pinot Meunieria, mikä antaa heidän viineilleen oman identiteetin.

Kypsytyspotentiaali: 3 vuotta

Viinilehti 4****

 

Kasvuympäristö

Seos, joka koostuu 45% Montagne de Reims'n Pinot Noirista, 38% Marne-joen laakson Pinot Meunierista ja 17% Chardonnaysta «Côte des Blancs» -alueelta. Varaviinin osuus on 37%.

Valmistus

Viinirypäleet tulevat pääasiassa kylistä Montagne de Reimsiltä: Chamery, Ecueil, Champillon, Dizy, Ambonnay, Bouzy, Louvois, Sermiers, Mutigny, Taissy, Fontaine / Ay, Tauxières. Tämä tiivis yhteistyö vaikuttaa talon tyyliin.

Väri

Vaalea keltainen

Tuoksu

Hedelmäinen, sitruksinen, kevyen mausteinen

Maku

Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, hedelmäinen, kevyen paahteinen

Ruokasuositus

Simpukat, osterit, äyriäiset, sushit, kana, blinit

Äyriäiset
Kala
Kana
Maa
Ranska
Alue
Champagne
Tuottaja
Charles de Cazanove
Appellaatio
AC Champagne
Rypälelajike
45% Pinot Noir. 38% Pinot Meunier. 17% Chardonnay. 37% Reserve wines.
Alkoholipitoisuus
12,00 %
Sokeripitoisuus
10,00 g/l
Happopitoisuus
4,00 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Charles de Cazanove Tradition Champagne Brut
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »