La Brique Le Clos Fleuri

Perinteinen normandialainen omena-artesaanisiideri

Cidrerie de la Brique on vuonna 1953 perustettu siideritalo, jonka omenatarhat sijaitsevat Ranskan Normandiassa, Valognesin ja Cherbourgin välissä. Heidän siiderinsä nauttivat sekä eurooppalaisesta laatu- ja alkuperämerkinnästä PGI että alueellisesta Gourmandie-merkinnästä, joka kertoo laadun lisäksi alueen perinteiden kunnioittamisesta. 

Valikoiduista omenalajikkeista valmistettu La Brique Cidre Bouché Fleuri on perinteinen normandialainen artesaanisiideri. Valmistettu omenasta, ei muita lisättyjä ainesosia, ei edes sokeria. Luonnollinen sokeri itse omenasta. Valikoidut omenat on pilkottu, puristettu, ja omenamäskin on annettu läpikäydä ”keeving” -asettuminen ennen luonnollista hidasta käymistään. Siiderin lempeät kuplat ovat syntyneet niin ikään perinteisellä menetelmällä pullossa samppanjan tapaan – kuten termi bouché kertoo. Siideri on pastöroimaton, ja sen luonne on siksi herttaisen maalaismainen. Etiketin ulkoasu suomalaisen suunnittelijan käsialaa. 

 

 

Kasvuympäristö

Ranska, Normandia

Valmistus

Perinteiset normandialaiset (makeat ja karvaanmakeat) omenat on pilkottu, puristettu, ja omenamäskin on annettu läpikäydä ”keeving” -asettuminen ennen luonnollista hidasta käymistään. Pullotetaan tilauksesta. Siideri on pastöroimaton. Valmistettu omenasta, ei muita lisättyjä ainesosia, ei edes sokeria. Luonnollinen sokeri itse omenasta. Ulkoasu suomalaisen suunnittelijan käsialaa. Eurooppalainen laatu- ja alkuperämerkintä PGI sekä alueellinen Gourmandie-merkintä, joka kertoo laadun lisäksi alueen perinteiden kunnioittamisesta.

Väri

Kullankeltainen

Tuoksu

Viettelevästi kypsän omenaiselle, hennon kaneliselle ja maanläheiselle

Maku

Suussa kuivahko raikkaan hapokas ja täyteläinen siideri toistaa tuoksun aromit, ja lempeä jälkimaku sisältää miellyttävästi hieman omenaisia tanniineja

Ruokasuositus

Loistava, lempeä kokonaisuus sopii mainiosti omenapiirakoille, suolaisille kasvisruoille sekä vaaleille pehmeille juustoille!

Aperitiivi
Juusto
Kana
Maa
Ranska
Alue
Normandia
Tuottaja
La Brique
Alkoholipitoisuus
5,00 %
Sokeripitoisuus
30,00 g/l
Happopitoisuus
4,30 g/l
Pullokoko
0,375 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Vähittäiskauppa, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
La Brique Le Clos Fleuri
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »